Adománygyűjtés

2022.03.16. 16:54

Kiállnak ukrán kortársaik mellett a gyulai diákok

Állásfoglalást fogadott el minap Gyula Város Diákönkormányzata az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban.

P. G.

A DÖK-ösök a napokban elkezdték gyűjteni az adományokat

„Már három hete folyamatosan azokkal a fiatalokkal, diákokkal, kortársainkkal vannak mindannyiunk gondolatai, akiknek a biztonsága, a családja, vagy az élete van veszélyben. Ukrajna támadás alatt áll, ezzel együtt az ott élő fiatalok is.” – fogalmaztak a DÖK-ösök. Mint írták, diákoknak kell otthagyni tanulmányaikat, gyermekeknek kell átélni bombázást, családoknak kell megtapasztalnia a menekülést, egy olyan sebet hagyva Európában, ami évtizedekre eltépheti a béke és jólét reményét a mostani és a jövő generációitól. Hozzátették, egy olyan időszakot kell ezeknek a fiataloknak átélni, amikor szemük láttára rombolják le azokat az iskolákat ahol évek óta folytatják tanulmányaikat, ahol annyi új barátot és ismerőst találtak, ahol egy közösség részei lehettek.

„Az eddig lerombolt iskolák száma már meghaladta a 200-at. Ez 200 közösség, 200 tanári kar kemény munkája és ki tudja hány ukrán fiatal lelke még egy kicsit jobban földbe tiporva. Tőlünk mindössze pár száz kilométerre élő kortársainkat sorozzák katonának. Ukrán és kárpátaljai magyar fiatalokat. Az ő biztonságukért kiállni emberi kötelességünk.” – hangsúlyozták, és kiemelték, elítélik az orosz agressziót.

Bejelentették, hogy adománygyűjtést szerveznek a határon túli helyzet segítésére, olyan termékeket és tárgyakat gyűjtünk, amelyek reményeink szerint egy kicsit jobbá teszik majd a menekülttáborokba kényszerült kortársaik életét.” Az adományokat  hétfőtől péntekig 10 és 17 óra között lehet leadni a Gyulai Ifjúsági Központban.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában