Spórolnak

2022.10.13. 12:17

Részlegesen bezárt a tótkomlósi Rózsa fürdő

Spórolnak a komlósiak is, az energiaválság okozta gazdasági hatások következtében a Rózsa fürdőben is változtatások történtek, ami érinti a nyitva tartást. Egyéb lépésekről is döntöttek.

Cs. I.

A hétvégi nyitva tartásra állnak át Komlóson

Fotó: Für Henrik

A részletekről hírportálunk megtudta, a hét első felében a fürdőzők nem használhatják a létesítményt. Pénteken, szombaton, vasárnap viszont kinyit a fedett egység – árulta el Zsura Zoltán. A polgármester azt is elmondta, októbertől hétvégéken, péntektől-vasárnapig 13 órától 19 óráig tart nyitva a fürdőjük. A szauna szombaton és vasárnap vehető igénybe. Benn a 25 méteres medence, valamint a barlangmedence is használható. A kültéri medencék nem üzemelnek, a gyógyászatot viszont nem érint semmilyen korlátozás.

Egyéb megszorításokkal is szembesülnek a komlósiak: a természet házát nem fűtik, az ott dolgozók a polgármesteri hivatalban, illetve a könyvtárban folytatják munkájukat. A díszvilágítás lekapcsolása is a közüzemi díjakkal való beosztó gazdálkodást szolgálja: a lámpákat lekapcsolják a ligetben, a Mária szobornál, a polgármesteri hivatalnál, az evangélikus templomnál. Már az is biztos, a karácsonyi díszfényekkel is spórolni kell, azt minimálisra csökkentik 2022 decemberében.

Zsura Zoltán arra is kitért, hogy a szociális bizottság most készíti elő a lakhatási támogatásról szóló helyi rendelet módosítását. Szeretnék a lehetőségeket és a kereteket kibővíteni, hogy minél többen igénybe vehessék azt. Ehhez elkülönítenek az idei költségvetésből keretösszeget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában