2024

2024.01.03. 12:57

Az új évet köszöntötték Mezőberényben

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg a mezőberényi önkormányzat, a Mezőberényi Szlovákok Szervezete és a Mezőberényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a hagyományos újévi köszöntőt a Berény Szálló előtti téren– tájékoztatott Facebook-oldalán a városi önkormányzat.

Papp Gábor

Feyér Zita két dallal lepte meg a jelenlévőket.

Fotó: Mertz Judit/Facebook

Borgula Györgyné, a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének elnöke köszöntő szavai, majd Selmeczi Lajos Péter lelkész áldása is a közösségek erejét, az összetartást, a hit erejét emelte ki. Feyér Zita Mezőberényhez kötődő énekesnő két dallal lepte meg a jelenlévőket, melyből az egyik saját szerzeménye volt, és először adta elő a városlakóinak. 

Siklósi István polgármester újévi köszöntőjében először is köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki 2023-ban a város érdekeit szem előtt tartva a nehézségek, néha a kudarcok ellenére is hitt abban, hogy tervek megvalósulhatnak, s bármilyen formában hozzájárultak a fejlesztések megvalósításához, a legapróbb eredmények eléréséhez. Kiemelte, hogy segítséggel, támogatással és sok sok munkával méltó módon ünnepelhetett, emlékezhetett a város, az újratelepítés 300 évfordulójára. 

Köszönetét fejezte ki a városlakóinak, a támogató vállalkozóknak, civileknek, a nemzetiségeknek, intézményeknek, intézmények munkatársainak, a közreműködőknek. A közös újév köszöntésen Siklósi István polgármester jó kívánságai után a képviselő-testület jelenlévő tagjai, a szlovákság képviselői is köszöntötték a jelenlévőket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában