Összefoglaló

2024.03.28. 19:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 28.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 28-án.

Beol.hu

Együttműködési megállapodást köt a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal a gyulai önkormányzat – döntött csütörtöki ülésén a fürdővárosi képviselő-testület. Ezzel a város csatlakozik a Nemzeti Tudósképző Akadémia Középiskolai Képzési Programjához.

Kóstold meg Csehországot! Ez volt a mottója csütörtökön délután a békéscsabai, Lázár utcai Hrabal-söröző megnyitójának. Szpisák Attila tótkomlósi lelkész Luther Mártontól kezdődően végigvitte a sörfőzés jelentőségét, és áldását adta az új helyre. Amiről Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, újabb színfolt a városban, egy csabai vállalkozó által.

Békés vármegyei rendőrök támogatásával kapcsoltak le egy dílerhálózatot Szegeden – közölték a rendőrségen. A kábítószert előállító és azzal kereskedő testvérpárt és a velük együtt dolgozó társukat a drog elosztása közben fogták el.

Szarvas immár két kerékpárosbarát címmel büszkélkedhet, ugyanis a szerdai budapesti díjátadón a városi címen túl a Szarvasi Arborétum is átvehette a Kerékpárosbarát Munkahely kitüntetést.

Nem rendeltetésszerű használat miatt kellett felhívást kitennie a Békéscsabai Árpád Gyógy-és Strandfürdőnek.

Zajkibocsátási határértéket állapítottak meg Békéscsabán a Lencsési lakótelepen lévő Spar számára.

A Fővárosi Törvényszéken ma délelőtt elutasították az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított szélsőséges baloldali aktivista kérelmét, ami azt jelenti, hogy marad a magyar börtönben.

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Iványi Gábor lelkészt és Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselőt csütörtökön – tudatta Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az MTI-vel közleményben csütörtökön.



 








 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában