Bronzérmet szerzett

2024.04.30. 11:02

A pék-cukrászoknál az egyik sztár csabai diák lett

A budapesti Szakma Sztár Fesztiválon az agráriumhoz kötődő szakmacsoportban, a pék-cukrász kategóriában harmadik lett Talpa Olivér Miklós, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack szakképző iskolájának diákja. Felkészítő tanára Kovács Sándor volt.

Nyemcsok László

A Szakma Sztár Fesztiválon 21 agrárszakmában, szakképesítésben vehették át megérdemelt díjaikat a diákok az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, valamint a környezetvédelem területén. Békésből is többen értek el szép helyezést, dobogóra pék-cukrász kategóriában Talpa Miklós Olivér állhatott.

A legjobbakat díjazták, de rajtuk kívül is sok Békés vármegyei diák szerepelt sikeresen a Szakma Sztár Fesztiválon az agrárszakmáknál
Forrás:  NAK/Szalay György 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK) elmondták, az újdonsült sztárok díjaikkal, megerősített önbizalmukkal példát mutatnak a környezetüknek, iskolájuknak, településüknek, sok száz, hozzájuk hasonló fiatalnak.

– A Szakma Sztár Fesztivál a magyar szakképzés legnagyobb ünnepe, amelynek három éve már az agrárszakképzés is a része – közölték a NAK-nál. – A szakmai bemutatók során, a foglalkoztatószigeteken keresztül az általános iskolások és szüleik is megismerkedhettek az agrár- és élelmiszeripari szakmákkal. Remélhetőleg sokan közülük ezen a pályán tanulnak majd tovább. Az agrárszakmával, szakképesítéssel rendelkezők nemcsak kézzelfogható szakmai tudást kapnak, hanem biztos megélhetési és folyamatos fejlődési lehetőséget, természetközeliséget, életformát, jövőt.

Az agrárkamaránál kitértek arra is, küldetésüknek tekintik a sikeres generációváltást, ezért folyamatosan azon dolgoznak, hogy a mezőgazdaság minél vonzóbb alternatívát nyújtson, minél kecsegtetőbb életpályák ígérjen a fiataloknak. Az agrárszakképzés az elmúlt években felívelő pályára került. A folyamatos megújulás, a bővülő képzési kínálat, az erősödő duális képzés is a szakképzés sikerét jelzi.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában