Bizottsági ülés

2024.04.17. 10:33

Herczeg Tamás: legyen valóság a nemzeti összetartozás

Ne csak szlogen, hanem valóság legyen a nemzeti összetartozás. Ezt szolgálja a Határtalanul Program, amelynek keretei között minden, a köznevelésben részt vevő diák ellátogathat a trianoni szerződéssel elszakított országrészek magyar lakta területeire – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Licska Balázs

Az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke a Facebook-oldalán arról írt, hogy a magyar kormány támogatásával az elmúlt években 535 ezer tanuló kirándult a Kárpát-medence gyönyörűséges tájaira, hogy ott életre szóló élményekkel gazdagodva, személyes kapcsolatokat kötve, a történelmünket jobban megismerve, a magyarságtudatában megerősödve térjen vissza az anyaországba.

A politikus hozzátette, hogy a minap az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága és Kulturális Bizottsága összevont ülésén megvitatták a Határtalanul Programról szóló beszámolót.

Herczeg Tamás szerint fontos szolgálatot tesz a Határtalanul Program
Herczeg Tamás szerint fontos szolgálatot tesz a Határtalanul Program. Fotó: Nemzetpolitikai Államtitkárság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában