Összefoglaló

2024.05.07. 19:49

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 7.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 7-én.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírösszefoglaló
Hírösszefoglaló ma is egy helyen

Nagyértékű, mintegy 1,8 milliárd forintos összköltségű sugárterápiás eszközbeszerzés zajlik a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában, Gyulán. A Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Osztályon kedden tartottak helyszíni bejárást.

Június 1-jén, szombaton a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban rendezik meg az V. Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznapot – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón Kálmán Tibor, Békés polgármestere, Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) ügyvezetője és Zuberecz Tibor, Békés vármegyei fővadász, az Országos Magyar Vadászkamara Békés vármegyei elnökhelyettese. A Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznap a gasztronómiától a szabadidős programokig rengeteg érdekességgel várja majd a látogatókat.

Milyen volt a matematika érettségi? – erről meséltek Békéscsabán az evangélikus gimnázium végzősei. Volt, aki szerint összességében könnyű volt, volt, aki szerint viszont nehéz.

Hatvan évvel ezelőtt, 1694. július 11-én kezdte meg működését a Gyulai Várszínház, amelynek évadnyitó sajtótájékoztatóját kedden tartották. A programokról és a teátrum jelentőségéről dr. Elek Tibor igazgató és dr. Görgényi Ernő polgármester beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában