Jövóő

2024.05.04. 13:33

Az Alföldvíz is csatlakozott a Fenntarthatósági témahéthez

Idén április 22-26. között, immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Fenntarthatósági Témahetet, melynek célja a fenntarthatóság üzenetének megismertetése iskolai keretek között. Az Alföldvíz második alkalommal kapcsolódott be a programba, melynek keretében megmutatták a diákoknak, hogy a társaság mit tesz a fenntarthatóságért, az élhetőbb jövőért.

Papp Gábor

"Nagy örömünkre szolgált, hogy számos általános és középiskolás osztály jelezte részvételi szándékát az általunk felkínált helyszínekre, hiszen felelős szolgáltatóként fontosnak tartjuk, hogy munkánkkal felhívjuk a figyelmet az ügy fontosságára" – emelték ki a szolgáltató Facebook-oldalán.

A diákok számos érdekességet ismerhetek meg a fenntarthatósággal kapcsolatban. 
Forrás: Alföldvíz Facebook-oldala

Az érdeklődőknek előadást tartottak a csapvíz fontosságáról, a környezetvédelemről, földünk védelméről, békéscsabai központjukban pedig megismerkedhettek diszpécsereik munkájával, a regionális rendszer működésével. Békéscsaba és Csongrád szennyvíztisztító telepeit megnyitották a csoportok előtt, akik végigkísérhették a szennyvíz útját, s láthatták hogyan tisztítják meg és juttatjuk vissza azt a természetbe. Hódmezővásárhelyen az Ipoly utcai vízműtelepre engedtek betekintést, Makón pedig a víztornyot látogathatták meg a tanulók. A témahét keretében a köröstarcsai Arany Gusztáv általános iskola és a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium diákjainak tartottak rendhagyó tanórát, melynek során bemutatták a társaság munkáját, felhívták a figyelmet a környezet, legfőképp a csapvíz védelmére.

A fenntarthatóság fogalma 1987-ben született, amikor az ENSZ a fenntartható fejlődést – melyet azóta leegyszerűsítve fenntarthatóságnak is nevezünk – a következőképpen definiálta: fejlődés, amely „anélkül elégíti ki a jelen szükségleteit, hogy veszélyeztetné a jövő generációk lehetőségét saját igényeik kielégítésére”. Azaz fenntartható például az a fejlődés, melynek során nem használunk fel minden, korlátosan hozzáférhető nyersanyagot vagy nem szennyezzük be visszafordíthatatlanul vizeinket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában