Élmény

2024.05.07. 10:55

Átadták a Barát Tünde-díjakat az Andrássy ballagási ünnepségén

Átadták a Barát Tünde-díjakat és a különdíjakat a minap a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium ballagási ünnepségén. A két kategóriában – média és mozgókép – Liker Lili és Major Éva Anna nyert, a különdíjakat pedig Kakati Lili, valamint Földi Virág és Keresztes Fanni érdemelte ki.

Licska Balázs

A Barát Tünde-díjat a két éve elhunyt tanárnő családja alapította az Andrássy gimnázium támogatásával, azzal a céllal, hogy a pedagógus hivatását és munkáját folytatva esélyt adjanak arra, hogy minél több fiatal bontakoztathassa ki tehetségét a média, a filmkészítés területén. 

Barát Tünde, Andrássy gimnázium, tanárnő
Őrzik Barát Tünde emlékét. Fotó: Für Henrik-archív

A nyerteseket egy pályázat keretében – amelyre bármely andrássys diák jelentkezhet – választja ki egy zsűri. A pályázat témája mindig kapcsolódik Barát Tünde életéhez, hitvallásához, így ezúttal az élmény volt.

A Barát Tünde-díj mellett különdíjakat is átadtak

A mostani felhívásra 24 pályamunka érkezett, és azok magas színvonala miatt a bírálók úgy döntöttek, hogy mind a két kategóriában – média és mozgókép – egy-egy különdíjat is átadnak. A Barát Tünde-díj nyertesei egy-egy egyedi elismerést és 100-100 ezer forintot kaptak, a különdíjasok 30-30 ezer forintos jutalomban részesültek, de minden pályázó hazavihetett egy-egy egyedi plakettet a zsűri személyre szóló értékelése mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában