Apáról fiúra

2024.05.04. 17:24

Fantáziavirágokat készítettek a békéscsabai Meseházban

A békéscsabai Meseházban nagy hagyományokkal bír az Apáról fiúra családi délutánok megrendezése. Május első hétvégéjén az első ölelés az édesanyáké, ebből az alkalomból a családi foglalkozás keretében szombaton hullámkartonból készítettek a résztvevők fantáziavirágokat.

Nyemcsok László

Veres Krisztina, a Meseház vezetője elmondta, tevékenységüket a Meseház megálmodója, Schéner Mihály művészete inspirálta, aki csodálatos színekkel tette egyedivé a házat, ami 1988-ban nyitotta ki kapuit. Ahogy Veres Krisztina fogalmazott, ez az örökség a miénk, csabaiaké, aminek csodájára járnak szerte a nagyvilágból.

Csodálatos színeket kevert Rekeny Emma Zsófia is a meseházi programon
Csodálatos színeket kevert Rekeny Emma Zsófia is a meseházi programon Fotó: BMH

A papírvirágokat a megjelentek temperával festették ki, egyedi színeket létrehozva az álomvirágok megalkotásához. Mindehhez a fantáziakeltetéshez Ágh István: Viráglányok ciklusának verseit használták, melynek ihletői a meseszoba állandó lakói, Schéner Mester műalkotásai.

A nagy munkában a nagymamákról sem feledkeztek meg, hiszen ők azok, akik minden földi jóval kedveskednek kisunokáiknak. A kamra polcáról jóféle házi diós süteménnyel koronázták meg az anyák napi készülődést. Veres Krisztina hozzátette, a program a kezdetek, 2000 óta a békéscsabai önkormányzat támogatásával valósul meg, látogatása térítésmentes. A mottójuk pedig örök, és ez egy Schéner-idézet: „Legyünk a szabadságban játékosak és a játékban szabadok. Közelítsük szépséggel az igazságot." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában