Környezetvédelmi célok

2024.05.07. 15:56

Opauszki Zoltán: 120 fát ültetnek Békéscsabán

Többek között fákat ültetnek, számos fontos környezetvédelmi feladatra szánnak pénzt Békéscsabán – ismertette Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka.

Licska Balázs

Facebook-oldalán azt írta, hogy a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága – amelynek ő is tagja – a napokban döntött az önkormányzati környezetvédelmi célokat szolgáló előirányzaton lévő 24 millió forint felhasználásáról.

faültetés, fát ültetnek, opauszki, fasor
A tömegközlekedéssel érintett utcákban lévő fasorok esetében a hiányzó egyedeket pótolják. Illusztráció: Shutterstock

A legjelentősebb összeget fákra költik: a tömegközlekedési útvonalak melletti fasorok hiányzó egyedeit pótolják, a kiszáradtak helyett 120 csemetét ültetnek el, és ezek utógondozására ugyancsak ügyelnek majd. 

Lényeges az is, hogy a városban túl- és elszaporodott galambok elleni küzdelemre szintén szánnak forrást, született egy intézkedési terv, hogy miként lehetne az állomány nagyságát csökkenteni. 

Csapadékvíz-elvezető hálózatot terveznek a Kapisztrán utcában, míg árkot kotornak a Ludvigh utcában, valamint az Ilosvai és a Corvin utcák között. Talajvíz-megfigyelő kutakat szüntetnek meg az egykori hulladéklerakó telepen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában