Sikeres pályázat

2024.05.05. 14:35

Két helyen épül járda Mezőgyánban

Zajlik a járdafejlesztési projekt Mezőgyánban, amelyre az önkormányzat 10 millió forint támogatást nyert el a Magyar Falu Program keretében – ismertette Dani Attila polgármester.

Licska Balázs

Betonjárdát építenek az általános iskolánál, az Arany János és a József Attila utcák sarkán; illetve a Szalontai utca páros oldalán. Összességében több száz méternyi szakasz újul meg.

járdafejlesztés, járdaépítés, Mezőgyán
Dani Attila polgármester mutatta, hogy épül a járda Mezőgyánban
Fotó: Licska Balázs

Dani Attila polgármester hozzátette: nemrég érkezett a hír, miszerint kommunális eszköz beszerzésére 4,6 millió forintot kap az önkormányzat, szintén a Magyar Falu Program részeként. A forrásból gémes zúzógépet vásárolnak, amelynek az árokpartok, az úttól távolabb eső részek karbantartása során veszik majd hasznát, 7 centiméternél vastagabb fás szárú növényeket is tudnak vágni vele.

Kiemelte, hogy az elmúlt években számos sikeres pályázatot nyújtott be Mezőgyán a Magyar Falu Program keretében. Ezek eredményeként fűnyíró traktorral, rakodógéppel bővítették az eszközparkot; kerítést építettek a mezőgyáni és a nagygyantéi temetőknél; játszóteret fejlesztettek a gyerekháznál; kondiparkot létesítettek a sportpályánál; megújították a Toldi Közösségi Teret, azaz a művelődési házat; valamint közösségszervezésre nyertek forrást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában