Herczeg Tamás

2024.05.06. 17:53

Közösség-díjas a kétegyházi román-magyar egyesület

A Kétegyházi Román-Magyar Egyesület Közösség díjat kapott Herczeg Tamás országgyűlési képviselőtől.

Beol.hu

Díjjal jutalmazza Herczeg Tamás országgyűlési képviselő azokat a közösségeket, amelyek tavaly is sokat tettek a saját területükön. A választókerületének településein és Pusztaföldváron működő, jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetekre, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező közösségekre március 15-ig lehetett voksolni.

közösség díj, herczeg tamás, elismerés
Az államtitkári látogatáskor adta át az elismerést Herczeg Tamás (jobbra) Zalai Józsefnénak
Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

„Több határon túli, valamint tizenöt magyarországi szervezettel ápol kapcsolatokat a Kétegyházi Román-Magyar Egyesület, amelynek fő célja a több évszázados magyar-román együttélés fenntartása, öregbítése, a román kultúra és hagyományok ápolása. A Közösség díj szavazáson toronymagasan a legtöbb voksot kapta a 22 éve alapított civil szervezet Kétegyházán, így méltán nyerte el az elismerést, amelyet az ortodox húsvéthoz kapcsolódóan dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester asszony, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkár úr, valamint Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke jelenlétében adtam át a település nemrég felújított ortodox templomában” – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában