Összefoglaló

2024.05.08. 19:51

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 8.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 8-án.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírösszefoglaló
Hírösszefoglaló ma is egy helyen

Az orosházi babaköszöntőnek immáron sokéves hagyománya van. Az önkormányzat nevében a polgármester félévente megszervezi azt az ünnepi alkalmat, ahol ajándékokat adnak át az újszülötteknek és szüleiknek. Szerdán 68 baba érkezett a Petőfi művelődési központba a babaköszöntőre.

Ismét működik a szökőkút a CsabaPark taván. Minden nap 14 és 20 óra között, minden egész órakor indul a látványosság, és tizenöt percig tart – ismertették a CsabaParkot üzemeltető városfejlesztési nonprofit kft.-nél.

Fűre parkolni tilos Békéscsaba belvárosának bizonyos területein, és a türelmi időszak lejárta után immár büntetik is a renitens, szabálytalankodó autósokat. A tapasztalatok egyébként kedvezőek, hiszen a vonatkozó jogszabály megszületése óta, az ellenőrzések és figyelmeztetések nyomán többnyire megszűnt a probléma, kevesebben állnak fűre. A téma a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén ismét napirendre került.

Salamon Éva, békéscsabai amatőr költő a Beolon olvasott a város sanyarú sorsú, bántalmazott sztárkakasáról. Annyira megfogta Sanyi sorsa, hogy költeményt faragott róla. Salamon Éva elmondta, az állatkínzást minden körülmények között elítéli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában