Öt héten át

2024.05.05. 14:44

Idén is lesz nyári napközis tábor Békéscsabán

Idén is megszervezik a hagyományos napközis tábort Békéscsabán, öt héten keresztül, július 1-jétől augusztus 2-ig, a szokásnak megfelelően két helyszínen, a Lencsési Általános Iskolában és a Madách utcában, az Erzsébethelyi Általános Iskolában – jelentette be Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

A tábor költséget a Békéscsabai Tankerületi Központ és az önkormányzat közösen fedezi. Hangsúlyozta: a szülők számára lényegében ingyenes tábor nem gyermekmegőrzést jelent, hiszen szakemberek, pedagógusok foglalkoznak a fiatalokkal, számukra hasznos, többek között sport- és környezetvédelemmel kapcsolatos programokat szerveznek.

nyári napközis tábor, Békéscsaba
Idén is lesz nyári napközis tábor Békéscsabán, öt héten át. Archív-fotó: Bencsik Ádám


A városvezető beszélt arról is, hogy tavaly szerveztek első alkalommal nyári tábort az Esély Pedagógiai Központban, és idén ugyancsak lesz, három héten keresztül, július 1. és 19. között az intézményben tanuló, speciális nevelési igényű diákok számára. A tábor naponta 18-20 fiatalt tud majd fogadni.

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a tábor szervezését A Speciális Nevelésért Alapítványon keresztül 1 millió forinttal segíti a békéscsabai önkormányzat. Az összeget részben a szakemberek fizetésére, részben pedig a fogyó- és szabadidős eszközökre költik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában