Önkormányzati rendelet

2024.05.08. 06:56

Továbbra is tilos Csabán az utcán piálni

Új, a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletet alkotnak Békéscsabán. Erről első körben nemrég tartott ülésén tárgyalt a városi közgyűlés, a végleges verzióra később bólintanak rá. Van, ami nem változik: továbbra is tilos lesz az utcán piálni.

Licska Balázs

A helyi regulában benne lesz az – mint ahogy az most is benne van –, hogy közterületen nem lehet szeszesitalt sem árusítani, sem fogyasztani, persze vannak kivételek, így térben a kerthelyiségek, a rendezvényeken lévő alkalmi büfék, illetve időben a szilveszter.

utcán piálni, Békéscsaba, alkohol, rendelet
Ezentúl is tilos lenne Békéscsabán az utcán piálni Illusztráció: Shutterstock

A jogszabály szerint építőanyagot az extra, az első és a második területi övezetben egy napig, a harmadik és a negyedik területi övezetben pedig 14 napig lehet engedély nélkül közterületen tárolni. Üzemképtelen járművet tíz napon túl csak közterület-használati engedéllyel lehet az utcán hagyni.

A rendelet azért került napirendre, mert az elmúlt években több alkalommal módosították, most pedig sort kerítettek egy teljes felülvizsgálatra. Az új jogszabály szeptember 1-jétől léphet hatályba, amennyiben a jövőben rábólint a végleges verzióra a békéscsabai grémium.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában