Szeretlek Békéscsaba Egyesület

2024.05.10. 15:58

Harmincnégyen adtak vért a Kner nyomdában

Nagyszabású véradást szervezett pénteken Békéscsabán, a Kner nyomdában a Szeretlek Békéscsaba Egyesület. A négy órán át tartó véradás során 34-en nyújtottak segítséget.

Licska Balázs

Frankó Attila, az egyesület elnöke elmondta, a véradáson minden önkéntes számára ajándékkal kedveskedtek, valamint három szerencsést kisorsoltak, akik Békéscsaba feletti sétarepülést nyertek. Hozzátette, hogy a Békés Vármegyei Kormányhivatal a Közös érték az egészség elnevezésű program keretében egészségügyi szűrővizsgálattal ugyancsak várta a segítőket.

véradás, Most is több tucatnyian nyújtottak segítséget és mentettek meg három életet
Véradás a nyomdában: most is több tucatnyian nyújtottak segítséget és mentettek meg három életet. Fotó: Licska Balázs

Hozzátette, hogy ő is adott vért a rendezvényen – így immár 65-szörös véradó –, mivel úgy véli, hogy fontos példát mutatnia ezzel is annak, aki szervezi az akciókat. 

Frankó Attila negyed évszázada szervez véradásokat

Frankó Attila immár csaknem negyed évszázada, 2000 májusa óta szervez véradásokat, és ezeknek köszönhetően eddig 3376 véradó jóvoltából 1519 liter vért gyűjtöttek és 10 ezer 128 életet mentettek meg. A közelmúltban Kondoroson szervezett akciót, az 1500 literes álomhatárt akkor érték el. Most az újabb cél az, hogy elérhessék a 2000 liter összegyűjtött vért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában