Tenisz

2024.04.19. 14:59

Bondár Anna elődöntős Chissóban

Sikerrel vette a máltai Francesca Curmi elleni pénteki mérkőzését, így már az elődöntőnél jár Bondár Anna, a svájci Chiassóban zajló 75 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztornán. A szeghalmi származású játékos úgy nyerte, hogy az adogatójátéka nem igazán emlékeztetett a korábbi meccseire.

Bakulya Mihály

Bondár Anna közel jár ahhoz, hogy vasárnap után újabb döntőt vívjon Svájcban

Fotó: MTI-archív fotó

Szerencséjére az ellenfele sem remekelt ebben a műfajban, így fordulhatott elő, hogy az első szett során összesen hét brék volt. Anna egyel többször vette el a világranglista 315. helyén álló Curmi szervagémjét, ezzel 6:4-gyel szerzett vezetést. A folytatásban 4:1-gyel kezdett a magyar játékos, és úgy tűnt, hogy könnyedén lezárhatja a találkozót. A 21 éves máltai azonban magára talált, másodszor is brékelt sőt, meccslabdát hárított. Mivel 4:4-től mindenki hozta a saját szervagémjét, rövidítés döntött. A tornán negyedik kiemelt Bondár Anna bírta jobban idegekkel, 4:1-re elhúzott és 2 óra 5 percnyi játék után emelhette magasba a karjait.

A szombati elődöntőben a spanyol Irene Burillo Escorihuela (WTA-237.), vagy a francia Lois Boisson (WTA-205.) lesz az ellenfele.

Eredmény. Egyes, negyeddöntő:
Bondár Anna–Francesca Curmi (máltai) 6:4, 7:6 (7-5)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában