Súlyemelés

2024.04.24. 09:20

Ontották a csúcsokat az Eb-re készülő csabai súlyemelők

A békéscsabai súlyemelők számára nagy hangsúllyal bírt a napokban lezajlott soroksári iskolás országos bajnokság, ahol – túl az érmeken – nem maradtak el az országos és egyéni csúcsok sem.

Gajdács Pál

Fotó: Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE

Bökfi János, a békéscsabai súlyemelők edzőjének beszámolója szerint a serdülőknél a 81 kg-ban induló Gulyás Milán a legnépesebb korosztályban nem csak a súlycsoportjában lett a legjobb, hanem abszolútban is ő szerezte a legtöbb pontot. 

– Szakításban nem tudott rontani, így harmadik gyakorlatával már serdülő országos csúcsig jutott, amely 112 kilogramm. Lökésben két gyakorlata sikerült és 137 kg-ig jutott. Az országos csúcsot érő 141 kg még kifogott rajta, de az összetettel – ami 249 kg – is serdülő mesterszintet teljesített, amivel biztos tagja a serdülő Eb-csapatnak – mondta Bökfi János.

A serdülők legfiatalabb versenyzője, Mórocz Nándor a 89 kg-os súlycsoportban négy jó gyakorlattal egyéni csúcsot teljesített (szakítás: 62 kg; lökés: 74 kg; összetett: 136 kg) és végül a harmadik helyen végzett.

Az ifjúságiak 59 kg-os súlycsoportjában induló Garamvölgyi Kasszandra stabil versenyzéssel hat jó gyakorlattal nyerte súlycsoportját. Szakításban 60 kg-ig jutott, lökésben 80 kg, összetettben 140 kg az eredménye, ami az abszolút első helyhez is elég volt. A +81 kg-ban Mórocz Noémi egyéni csúccsal öt jó gyakorlattal győzött (szakítás: 69 kg; lökés: 84 kg; összetett: 153 kg). Szabadi Luca a +81 kg-ban öt sikeres gyakorlatával egyéni csúcsig jutott szakításban (58 kg), lökésben 74, összetettben 132 kg-os eredmény jegyzett a még csak első éves a versenyen második helyen záró ifjúsági Luca. 

A 61 kg-ban versenyző Fekécs Noel nagyon szoros versenyt vívott soroksári ellenfelével, aki szakításban 8 kg-al többet szakított mint Noel, de a csabai fiú lökésben nagyon jó és egy hatalmas egyéni csúccsal 6 kg–ot javítva megnyerte az összetett versenyt, 1 kg-al verve ellenfelét! Szakításban 77, lökésben 114, összetettben 191 kg-os eredményt jegyzett. Testvére, Fekécs Gergő a 73 kg-ba mérlegelt és sérüléséből éppen csak felépülve tudott második lenni.

– Gergővel nem kockáztattunk, csak biztos gyakorlatokat mutatott be – magyarázta a csabai edző. – Szakításban két, lökésben egy gyakorlattól vissza is léptünk (szakítás: 87 kg; lökés: 120 kg; összetett: 207 kg). Demó András (81 kg) összetettben és lökésben egyéni csúcsot teljesített (szakítás: 75 kg; lökés: 91 kg; összetett: 166 kg) és végül ezüstérmes lett.

Nagy Zsolt a junior 96 kg-ban lépett a tárcsák elé és rutinos versenyzéssel simán győzött (szakítás: 120 kg; lökés: 150 kg; összetett: 270 kg), a korcsoport abszolút versenyében pedig második lett.

A serdülők közül Gulyás Milán, az ifjúságiaknál Garamvölgyi Kasszandra, Fekécs Noel és Fekécs Gergő készül a június 15. és 22. között a görögországi Thesszalonikiban sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában