Közélet

2010.09.23. 18:59

Virággal búcsúztatták a fideszesek Perjési Klárát

A Fidesz és a Gyulai Városbarátok Köre is virággal búcsúzott a helyi képviselő-testület csütörtöki, a választás előtti utolsó soros ülésén a települést nyolc éven át irányító polgármestertől, dr. Perjési Klárától.

P. G.

Maga a városvezető néhány mondatban értékelte polgármesterségének időszakát. Mint elmondta, 2002-es győzelme után szinte mindenki harcban állt Gyulán, a hivatal és a képviselők, valamint a hivatal és az intézmények is.

— A helyzet konszolidálódott, s bár nem kell, hogy mindenki imádja egymást, a megfelelő légkör fontos a jó munkához — fogalmazott dr. Perjési Klára, majd hozzátette: a helyiek szerint akkoriban Gyula nem használta ki megfelelően adottságait, amin mára sikerült változtatni.
— Gyakran mondták rám, hogy ötletelek, de ötlet és kreativitás nélkül minden elhal — hangsúlyozta amolyan zárszóként.

Magán a testületi ülésén a grémium több fontos döntést is hozott. Egyebek mellett elfogadták a Gyulai-Kisökörjárás-Világfürdő területre készített településrendezési tervet, ami — ahogy arról már beszámoltunk — teret nyithat egy komoly, 16—18 milliárdos beruházásnak. A terület-előkészítő munkálatok akár már egy év múlva elkezdődhetnek.

Dr. Görgényi Ernő, a Fidesz képviselőcsoportjának frakcióvezetője elmondta, egy vállalkozó vágóhidat kíván létesíteni a város mezőgazdasági részén, ám arra jelen pillanatban a központinál is szigorúbb helyi építési rendelet nem ad lehetőséget. Éppen ezért javasolta, hogy a városháza vizsgálja meg a változtatás lehetőségét. A testület támogatta a képviselő elképzelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!