Suhanás

Dinya Magdolna

Az elektromos közlekedési eszközök népszerűsége rohamosan növekszik napjainkban. Gyorsan és szinte észrevétlenül integrálódnak mindennapi életünk részévé. Az elektromos meghajtás egyre nagyobb teret hódít a közlekedés területén. Ma már számos lehetőség kínálkozik az elektromos járművek használatára, legyen szó elektromos autóról vagy akár rollermegosztóról. 

Az elektromobilitás fokozatosan válik a normális közlekedési módok egyikévé, anélkül, hogy túlságosan észrevennénk. Szinte minden hagyományos járműnek van már elektromos változata, és sok új, korábban ismeretlen jármű is felbukkant a piacon. Városon belül pár kilométer megtételéhez, például munkába járáshoz is ideális választás lehet. Nemrégiben kipróbáltam egyik ismerősöm új szerzeményét, és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire más élményt nyújt a hagyományos rollerezéshez képest, ami gyermekkorom egyik leggyakrabban használt eszköze volt. 

Ezután fontolóra is vettem, hogy beszerezzek egyet, mivel nem csupán pénztárcabarát, hanem környezetvédelem szempontjából is fontos lehet, hiszen az autók károsanyag kibocsájtása jelentősen szennyezi a levegőt. Azonban a legnagyobb veszélyt a felhasználókra nézve a gyorsaság és a hangtalanság jelenti, ami miatt egyre több a baleset. Sajnálatos módon a jogszabályok nem követik eléggé a technológia fejlődését, így ezeknek az eszközöknek a használata nem szabályozott. Főként az egyéni felelősség dönti el, hogy ki mennyire tartja be a közlekedési szabályokat. Ezért fontos, hogy mindig ügyeljünk a biztonságos közlekedésre.