2018.08.30. 14:41
Mi mindenre jó az ecet?
Nem csak ételkészítéshez kiváló.
Még számos más dologra is felhasználhatjuk a konyhában. A Mindmegette most ötöt szedett össze.
1. Az ecet a konyhában nem csak ételkészítéshez jó. Remek fertőtlenítő! A műanyag edények színének visszaadója, de bármilyen folyékony mosogatószerhez adva, csillogó edényeket varázsolhatunk vele.
2. Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, öntsünk bele egy kis ecetet, majd forraljuk két percig. Utána súrolás nélkül eltávolíthatjuk a foltot.
3. Ha eldugul a mosogató, öntsünk éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedjük tele forró vízzel, majd húzzuk ki a dugót.
4. A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat.
5. A hűtő szagtalanításához és tisztításához a legegyszerűbb – és nem utolsósorban természetbarát – az ecet. A leengedett és kiszáradt hűtőt át kell törölni egy tiszta, ecetes ruhával.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / lenetstan