Reakciók

2024.06.24. 14:30

Az Eb korábbi gólkirálya is félti az arccsonttörést szenvedő Vargát

A futballvilág egy emberként aggódott Varga Barnabásért, aki a Skócia elleni Eb-mérkőzés második félidejében brutálisan ütközött a skótok kapusával, Angus Gunn-nal. A válogatott csatára percekig mozdulatlanul feküdt, majd nyakmerevítővel vitték le a pályáról. A szörnyű baleset után az angolok fiatal támadója mellett a korábbi Eb-gólkirály is együttérzését fejezte ki a közösségi médiában.

MW

A horrorbalesetet szenvedő magyar támadót a skót szurkolók is megtapsolták

Forrás: AFP

Fotó: Marijan Murat

Az elmúlt két NB I-es idény gólkirálya, Varga Barnabás Svájc ellen góllal mutatkozott be az Európa-bajnokságon, mégis egy sokkal ijesztőbb jelenet kellett ahhoz, hogy igazán felfigyeljen a Ferencváros támadójára a futballvilág. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Netherlands v France
Antoine Griezmann rövid, de egyértelmű bejegyzésben fejezte ki aggódását
Fotó: Franck Fife / Forrás: AFP

Az Eb-gólkirály is aggódott Vargáért

A magyar bajnok Ferencváros támadója a Skócia elleni mérkőzés második félidejének közepén terült el a gyepen, miután a feje Angus Gunn kapus könyökével találkozott. Varga Barnabás társai azonnal jelezték, hogy gyors segítségre van szükség – írta meg korábban a Magyar Nemzet. Ahogy Vargát takarták a kíváncsiskodó tekintetek elől, arról sokaknak Christian Eriksen három évvel ezelőtti esete jutott eszébe, amikor a dán futballistát a pályán kellett újraéleszteni. 

Christian Eriksent a pályán kellett újraéleszteni
Fotó: Wolfgang Rattay / Forrás: AFP

Akkor is rengetegen fejezték ki együttérzésüket a szurkolók és a tornán szereplő labdarúgók közül, és Varga Barnabás esetében sem volt ez másképp az idei tornán. A skót szurkolók nagyon sportszerűen megtapsolták a magyar csatárt, amikor hordágyon kellett elhagynia a játékteret – olvasható az Origo oldalán. A 2016-os Eb gólkirálya, a francia válogatott sztárja, Antoine Griezmann pedig rövid, de egyértelmű bejegyzésben fejezte ki aggódását – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A Chelsea fiatal támadója, Cole Palmer is posztolt Varga Barnabásról. Azóta kiderült, hogy a magyar támadó élete nincs veszélyben, viszont az arcában több csont is eltört. Műtét vár rá, az Európa-bajnokságon már biztosan nem léphet pályára. A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik testközelből láthatta a horrorbalesetet, és ő volt az, aki a mérkőzés után Varga Barnabás mezét magára húzva ünnepelte a győzelmet a szurkolókkal. A Liverpool játékosáról és a csereként beálló, majd győztes gólt szerző Csoboth Kevinről egy gyerekkori fénykép került elő a skótok elleni találkozót követően.

Egy régi fénykép

A skótok elleni sorsdöntő csata 100. percében egy olyan hős csapott le, akire talán senki sem számított: Sallai Roland előkészítése után Csoboth Kevin vette be a kaput, ezzel 1–0-ra nyert a magyar válogatott az A csoport utolsó fordulójában a németországi Európa-bajnokságon. A történtek után minden játékos az újpesti szélső nyakába borult, köztük a csapatkapitány Szoboszlai Dominik is. A két játékos időtlen idők óta ismeri egymást, már a Főnix kölyökcsapatában is együtt kergették a labdát – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

Ezekből az évekből került elő egy nagyon aranyos fénykép, amin Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik már gyerekként is együtt ünnepelte a győzelmeket. A tapasztaltabb Szoboszlai egyébként még egy jó tanácsot is adott Csoboth-nak a skótok elleni gólja után, arra biztatta csapattársát, hogy ne szégyellje az örömkönnyeit.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:

Skócia–Magyarország 0–1 (0–0)

Stuttgart, jv.: Tello (argentin). Gólszerző: Csoboth (90+10.)

Svájc–Németország 1–1 (1–0)

Frankfurt, jv.: Orsato (olasz). Gólszerző: Ndoye (28.), illetve Füllkrug (90+2.)

A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Svájc 5, 3. Magyarország 3, 4. Skócia 1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában