EURO–2024

2024.07.07. 09:17

Az esélyes csapatok jutottak az elődöntőbe

A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi játéknapját egy-egy szakértővel értékeljük, aki elmondja, hogyan látta az aktuális mérkőzéseket. A negyeddöntő szombati két találkozójáról Vágási Sándor, a Békéscsabai Előre Spartacus egykori gólerős játékosa, utánpótlás válogatott mondta el meglátásait.

Gajdács Pál

Vágási Sándor szerint végül mégis csak az esélyes válogatottak vívhatják az elődöntőt

Fotó: A szerző felvétele

Anglia–Svájc

Nem játszottak nagy fölényben az angolok, akik csak passzolgattak. Breel Embolo gólja után változtattak csak, és rövidesen Bukayo Saka góljával ki is egyenlítettek. Tény, hogy az angol remekül megcsinálta magának a helyzetet és szép gólt lőtt. Később a büntetőpárbajban is pontos volt (három éve az olaszok elleni Eb-fináléban hibázott – a szerző). A svájciak amúgy egységesebbnek tűntek, mintha jobban küzdöttek volna egymásért. A végén nagyot kellett védeni Jordan Pickfordnak, az angolok kapusának. A csereként beállt rutinos Xherdan Shaqiri pedig a ráadásban szögletből lőtt egy kapufát. Az angolok szerencsével jutottak tovább.

Hollandia–Törökország

A törökök meglepően jól futballoztak, a vezetést is megszerezték, ám szerintem az első félidőt elsumákolták. A hollandok remek erőállapotban voltak, és megvolt a képességük arra, hogy újítsanak, amit a hajrában meg is tettek, hat perc alatt megfordítva az eredményt. Ha viszont a holland kapus a végén nem úgy véd, akkor gondban lett volna a csapata. Nem kérdés, hogy Hollandia rászolgált a továbbjutásra.

Olyan csapatok jutottak be az elődöntőbe, akikkel már az Eb előtt is számoltunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!