2013.04.08. 17:24
Gyulai virsli, májas, Zalai és Májusi csemege a diákok asztalán
Újabb lépéséhez érkezett hétfőn a Mintamenza program és a Gyulahús Kft. együttműködése.
A termékválasztékot a Mintamenza szakértői gárdája – Prohászka Béla, a programot koordináló Complete-Food ügyvezetőjének irányításával – már átgondolta, s a Gyulahús Kft. vállalta, hogy csökkenti a só- és zsírtartalmat készítményeiben.
– Első szakaszban négy termékkel örvendeztetjük meg az óvodásokat és iskolásokat. A gyerekek által igen kedvelt virslivel indulunk, amely mellett a Zala felvágottat tesszük étlapra. A pritaminpaprikával és uborkával ízesített „Májusi csemege” túllép mind beltartalmával, mind ízében a hagyományos párizsin, illetve a Gyulai Májas is bekerül az első négyes fogatba – foglalta össze a team megbeszélésen elhangzottakat Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője.
– Ez utóbbit B1, B2, B3 és B9 vitaminokkal dúsítjuk, mely a májas ízében nem jelent változást, mégis jobban vigyáz az egészségre. A próbagyártás április második hetében elindul, így várhatóan május első hetében megkezdődhet a kiszállítás, és megjelennek az étlapon a gyulai termékek. n