Arduino

2023.12.05. 07:02

Robotautókat programoztak: előkelő helyezést értek el a csabai fiatalok

Arduino robotautó programozó versenyt hirdetett a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara az informatikus születésének 120. évfordulójának alkalmából – ismertették a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium honlapján.

Gyemendi Réka

Több iskola versenyzői képviselték magukat a versenyen.

Fotó: Neumann János Egyetem

A versenyre összesen 27 csapat jelentkezett az ország minden részéről és a határon túli magyar középiskolákból is. Két csapat is a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumból került ki, név szerint a ByteBajnokok Medve Gergő, Szabó Márton és Varró Máté 12.B osztályos tanulók részvételével, valamint a KUP TEAM, benne Gubucz Lászlóval, Gyuricza Lászlóval és Frankó Csaba 5/13.B osztályos tanulókkal. Mint írják, három érdekes online forduló után a legjobb 10 csapatot hívták meg a döntőre, a csabai intézményből pedig mindkét induló csapat bejutott a legjobb tíz közé.

ByteBajnokok

A döntő november közepén Kecskeméten volt. Itt minden csapat kapott egy saját Arduino robotautót, amellyel különböző izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk. Az intézmény úgy fogalmaz, mindkét csapatuk lelkesen oldotta meg a feladatokat, végül a ByteBajnokok (Medve Gergő, Szabó Márton, Varró Máté) 9. helyezést ért el, a KUP TEAM (Gubucz László, Gyuricza László, Frankó Csaba) pedig az előkelő 3. helyen végzett. A csapatok felkészítő oktatója Tusjak Brigitta volt.

KUP Team

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!