Az utolsó utca utolsó házáig

2024.07.13. 07:03

Itt és ennyi járda újult meg Zsadányban

Az elmúlt években 2,4 kilométernyi járdát építettek, újítottak fel Zsadányban belügyminisztériumi és Magyar Falu Program keretében érkező támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából – mondta Dudás Árpád polgármester. Most is pályáznak további fejlesztésekre.

Licska Balázs

Dudás Árpád elmondta, hogy minden utcában van járda, azonban 2,1 kilométeren ezek továbbra is járdalapokból állnak. Ezeken a szakaszokon nehéz közlekedni, ezeket nehéz takarítani, a hézagokat mentesíteni kell a gyomnövényektől. Ezért igyekeznek a járdalapos járdákat mindenhol kiváltani és egységes, 85 centiméter széles betonjárdát önteni, amelyeken könnyedén el lehet tolni a babakocsit, el lehet gurulni az elektromos rokkantkocsikkal is.

járdafelújítás, zsadány, Dudás Árpád
Az utolsó utca utolsó házáig is felújították a járdát Zsadányban, mutatta Dudás Árpád polgármester. Fotó: Licska Balázs

Kiemelte, hogy az elmúlt években 2,4 kilométernyi szakaszt korszerűsítettek ilyen módon. A közelmúltban az önkormányzat saját forrásából, közfoglalkoztatottak bevonásával valósult meg több helyszínen ilyen beruházás. Így az Erzsébet, a Szabadság és a Béke utcákban, és a József Attila utcában mutatta, hogy a legutolsó utca legutolsó házáig is megújították a járdát. Fontosnak mondta azt is, hogy ahol nincs aszfaltút, ott legalább a járda legyen rendben, megfelelő állapotban.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu Program keretében további járdafelújítást tervez az önkormányzat. Mind a Mezőgyáni úton, mind a Táncsics utcában 120 métert, azaz összességében 240 métert tennének rendbe, a beruházás kapcsán a falu 5 millió forintos támogatásban reménykedik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!