Békéscsaba-országhatár

2024.07.17. 09:18

Elkezdődött az M44-es folytatásának tervezése

Megkezdődtek az M44-es folytatásának, a Békéscsaba és az országhatár közötti szakaszának tervezési munkái – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. A minap az M44-essel kapcsolatban tartottak egy tanácskozást Békéscsabán, a vármegyeháza épületében.

Licska Balázs

Facebook-oldalán azt írta: az Építési és Közlekedési Minisztérium a hónap elején megkötötte a közbeszerzési eljáráson nyertes UTIBER Közúti Beruházó Kft.-vel a szerződést. A kontraktus értelmében a cég végzi el a tervezési munkákat azzal a tanulmánytervvel, környezeti hatástanulmánnyal, engedélyezési és kiviteli tervdokumentációval kapcsolatban, amelyek az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba és országhatár közötti szakaszára vonatkoznak.

m44, építése, gyorsforgalmi
A vármegyeházán tartottak értekezletet az M44-es további építésével kapcsolatban. Fotó: Gubis Mariann/Herczeg Tamás Faceook oldala

A szerződés megkötését követően a napokban Békéscsabán, a vármegyeháza épületében egy projektindító értekezletet tartottak, ahol az érintett polgármesterek, valamint a tervező cég és a minisztérium képviselőinek jelenlétében ismertették a nyomvonalat, illetve a tervezés és építés várható ütemezését. A meghosszabbított M44-es Nagyszalontánál csatlakozik majd a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi úthoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!