Iparűzési adó

2024.08.11. 12:59

Át kell dolgozni a költségvetést Zsadányban

Várhatóan nem folyik be annyi iparűzési adó Zsadány költségvetésébe idén, mint ahogy azt tervezték előzetesen, ezért át kell dolgozni a büdzsét – ismertette Dudás Árpád polgármester.

Licska Balázs

Várhatóan nem folyik be annyi iparűzési adó a kasszába, mint ahogy azt év elején tervezték. Illusztráció: Shutterstock

Elmondta, hogy az előző év jól alakult Zsadány számára, nem merültek fel likviditási problémák, mivel 50 millió forint iparűzési adó érkezett az önkormányzati kasszába. Úgy számoltak év elején, hogy idén is befolyhat ekkora összeg, viszont az eddigi bevallásokból és befizetésekből az látszik, hogy ebben az esztendőben a tavalyi 50-hez képest csak 40 millió forinttal számolhatnak.

A hiányt igyekeznek úgy pótolni, hogy olyan eszközöket, ingatlanokat értékesítenek, amelyeket amúgy sem használnak, valamint, hogy elhagynak olyan kiadásokat, amelyek nem feltétlenül szükségesek azonnal. Emellett rendkívüli támogatást igényelnek a kormánytól annak érdekében, hogy fenntarthassák Zsadányban a pénzügyi egyensúlyt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!