Okány

2024.09.04. 07:33

Bevásárlótáskát készítenek, fültisztító pálcikákat válogatnak

Két műszakban, összesen mintegy harmincan dolgoznak Okányban, az Ösvény Esélynövelő Alapítvány rehabilitációs üzemében, ahol pár hónappal ezelőtt kezdődött meg a munka.

Licska Balázs

A varrodai részlegen bevásárlótáskákat készítenek

Fotó: Licska Balázs

Szívós László polgármester elmondta, hogy az önkormányzat biztosította a helyet a rehabilitációs üzem számára, és azt rendbe is tették, mielőtt megkezdődött benne a munka. A Rákóczi utcai épület korábban szolgálati lakásként szolgált, megközelíthető helyen van, ami szintén segítséget jelent a megváltozott munkaképességűek számára.

rehabilitációs üzem, Okány
A varrodai részlegen bevásárlótáskákat készítenek. Fotó: Licska Balázs

– Többségében okányiak dolgoznak az üzemben, és olyanok, akiknek esélyük sem volt máshol munkát találni. A rehabilitációs üzem tehát hiánypótló, és több, mint egy munkahely, hiszen például az életvezetésben is segíti a dolgozókat – hangsúlyozta a településvezető. 

Sarkadi Zoltán, a füzesgyarmati Ösvény Esélynövelő Alapítvány ügyvezetője elmondta: harmincan dolgoznak az okányi rehabilitációs üzemben, és hogy immár ki is nőtték az épületet. Hangsúlyozta: az alapítvány a rendszerváltás óta a legnagyobb munkahelyteremtő beruházást hajtotta végre Okányban. 

A rehabilitációs üzemben a dolgozók

  • egyrészt fültisztító pálcikákat válogatnak és csomagolnak,
  • másrészt a varrodai részlegen bevásárlótáskákat készítenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!