DAREH Társulás

1 órája

Új székhely, új igazgató – ez történt a taggyűlésén

Mi történt a DAREH Társulás taggyűlésén? – ez is szóba került Békéscsabán, a városi közgyűlés közelmúltban tartott ülésén.

Licska Balázs

A szintén nemrég tartott taggyűlésen módosították a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás – azaz a DAREH Társulás – társulási megállapodását, valamint a szervezeti és működési szabályzatot. A lényeg, hogy a társulás székhelye megváltozik, és Orosházáról átkerül Gyulára, a taggyűlés munkaszervezeti feladatait pedig a gyulai polgármesteri hivatal végzi majd.

DAREH társulás
Békéscsabán is szóba került, hogy mi történt a DAREH Társulás taggyűlésén. Illusztráció: Shutterstock

Emellett módosították a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. alapszabályát is. Molnár Sándor, az eddigi általános igazgató és cégvezető 2024. október 6-ával kezdeményezte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Ezért október 7-étől határozatlan időtartamú munkaviszony keretében Lengyel Zsolt Andrást – aki jelenleg a DAREH Társulás elnöke – bízták meg az általános igazgatói és cégvezetői feladatok ellátásával.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!