Időjárás

2024.05.06. 06:55

Folytatódik a napos időjárás Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk hétfőn Békés vármegyében.

Beol.hu
előrejelzés, időjárás, Békés-vármegye
Nyárias időre számíthatunk.
Fotó: Gettyimages

A megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan fordulhat elő zápor. A délnyugati szél megerősödhet. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 27 fok között alakul  - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Előny az időjárás-érzékenyeknek, hogy hétfőn még a vasárnapihoz hasonló humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai feltételekre számíthatnak.
Ez segít abban, hogy egy kicsit a szervezetünk be tudjon állni erre a koranyári helyzetre, ami már csak egy napig tart, mert kedden már frontális változásra kell számítanunk. 

A magas hőmérséklet a júniusinak felel meg és jelentős a napi hőingás is. Ez, továbbá a már nagyobb területeken előforduló élénk, erős lökésekkel kísért légmozgás gyakoribb fejfájásokat okoz és sokan válnak feszültebbé ingerültebbé. Különösen a késő délelőtti óráktól jelentkezhet fáradékonyság, szédülés, múló rosszullétek. Ezzel együtt is ezt a napot érdemes arra kihasználni, hogy szabadtéri programokat tervezünk. Kerüljük viszont a déli órákat, részben a fokozott hőterhelés, másrészt a már kifejezetten magas, a hetes értéket közelítő UV-sugárzási szint miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!