Időjárás

2 órája

Szeles időre számíthatunk Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szerdán Békés vármegyében.

Beol.hu

A pára- és ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre van kilátás, komoly csapadék nélkül. 22-23 fok körüli értékeket mérhetünk. A DNy-i szél megélénkül - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, Békés-vármgye
Fotó: Gettyimages

Igencsak ingadozó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásokat kell elviselnie az időjárás-érzékeny, frontérzékeny emberek szervezetének.
Az átvonult hidegfront megingást jelentett a hőmérsékletekben, főleg nyugaton okozott jelentős hőmérséklet csökkenést, és szerdán még keleten érződik a hatása. Itt még gyakoribbak lesznek a görcsös panaszok, a mellkasi diszkomfortok. A front után viszont beindul egy erőteljes melegedés, ami péntekre már 30 fok közeli hőmérsékleteket is elérhet, és ez az igen erős ingadozás különösen a fejfájósokat, a szívbetegségeket, az ingadozó vérnyomással élőket viseli meg. Ezt követően pedig erős lehűlésre számíthatunk.
Fontos tehát, hogy előrelátóan készüljünk ezekre a jelentős terhelésekre és használjuk ki ezt az egy-két még viszonylag kedvező meteogyógyászati helyzetű jó napot. Akiknél pedig az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, gyanakodjanak a fokozott időjárás-érzékenységükre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!