Pénzünk és adataink védelméért

2024.05.04. 17:16

Az internetes csalások megelőzésére szolgál szerdán a KiberEst a Csaba Centerben

Nagyszabású bűnmegelőzési programot szervez KiberEst címmel a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság május 8-án, szerdán 16–18 óra között a békéscsabai Csaba Centerben. Sokan jártak már pórul internetes csalások miatt Békésben is, sok pénzük odaveszett. Ezeknek a csalásoknak a megelőzése érdekében érdemes ellátogatni a rendezvényre.

Nyemcsok László

Fotó: Shutterstock

Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a kibervilág, vagyis a világháló adta lehetőségekről és veszélyekről tartják a tájékoztató fórumot. A Csaba Centerbe várják az érdeklődőket, ahol a rendőrség és a társszervek standokkal és pódiumbeszélgetésekkel készülnek.

– Válaszol majd a kérdésekre az Áldozatsegítő Szolgálat szakembere, dr. Baracsi Katalin internet szakjogász, Ignácz József, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Központ Oktatási Központ munkatársa és Oláh-Paulon László rendőr alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője – hangsúlyozta Szombati Andrea. – A felállított standokon a megjelentek megismerkedhetnek a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az Áldozatsegítő Központ, valamint a vármegyei rendőrség bűnmegelőzési, bűnügyi technikai és kibervédelmi csoportjának munkájával is.

A rendezvény egyik érdekességének ígérkezik a VR-szemüveg, ami napjainkban hódít a fiatalok körében. A VR-szemüveg a felhasználó elé vetíti a mesterséges, háromdimenziós világot, és a fejmozgás követésével még valóságosabbá teszi a virtuálisan létrehozott élményt. A szemüveget bárki kipróbálhatja.

Mindemellett a KiberEst legfontosabb küldetése az, hogy az érdeklődők megismerjék a legújabb adathalász és csalási módszereket. Ezáltal el tudják kerülni azt, hogy illetéktelenek hozzájussanak az adataikhoz, vagy a pénzükhöz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában