Ellenőrzés

2024.06.19. 16:00

Ismét razziázik a rendőrség Békésben is - videóval

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót június 17. és 23. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűri ki.

Dinya Magdolna

A rendőrök kiszűrik az ittas személyeket

Fotó: Beol.hu

Ezen a héten hazánkban, így Békéscsabán is fokozott ellenőrzést tartanak. A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet a szabálytalan közlekedés, így az ittas vezetés veszélyeire is. Aki ittas állapotban vezet, előfordulhat, hogy torz képet lát a környezetéről, a forgalomról. Nem jól ismeri fel a körülötte lévő dolgok méretét, a közeledő járművek távolságát, sebességét, ráadásul a reakcióidő növekszik, a reflexek pedig tompulnak.

A rendőrség munkatársai folyamatosan végeznek közúti ellenőrzéseket és következetesen intézkednek a szabálytalankodókkal, így az ittas vezetőkkel szemben is. A szankciótól való félelem helyett sokkal fontosabb lenne, ha a közlekedőkben tudatosulna az, hogy valójában mekkora veszélynek teszik ki magukat, utasaikat és közlekedő társaikat azzal, ha nem tartják be a szabályokat és ittasan vezetnek. Ajánlatos inkább kerülni az alkoholfogyasztást, ha valaki tudja, hogy vezetni fog vagy kerékpárra ül. A felelőtlenségnek nagy ára, súlyos és visszafordíthatatlan következménye lehet, ezért a rendőrség kéri, hogy mindenki közlekedjen szabályosan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában