Drágán megfizethet

2024.06.18. 12:43

Olcsóbb sörökért ment ittasan, fának és házfalnak ütközött a békési férfi

A főnöke autójával, ittasan és eltiltás hatálya alatt okozott balesetet egy férfi Békésen. A boltba indult el sörért, de végül egy ház fala állította meg, mert elvesztette uralmát a kocsi felett. A békési kapitányság több büntetőeljárást is indított ellene.

Nyemcsok László

Túl drágának találta a sört egy 30 éves békési férfi azon a szórakozóhelyen, ahol szombaton délután az ismerőseivel italozott. Elvette hát az asztalról a főnöke autójának kulcsát, és úgy gondolta, hogy elmegy a kocsival a boltba italt venni. Az sem tartotta vissza, hogy jó pár doboz sört megivott már, és korábban ittassága miatt eltiltották a vezetéstől.

Házfalnak is nekiment az olcsóbb sörért autózó férfi /Fotó: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság/

A férfi nem jutott messzire, a Karacs Teréz utcában ugyanis elvesztette uralmát a kocsi felett. Először egy fának, majd egy lakóház falának ütközött. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett, emellett az autóban és a ház oldalában is anyagi kár keletkezett. A rendőrök a kórházi ellátás után őrizetbe vették, és ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is eljárást indítottak ellene.

Célzottan az ittasan vagy drogosan vezetőket szűrik ki

Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hangsúlyozta, a rendőrség a történtek kapcsán is felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés veszélyes. Aki ittas állapotban vezet, előfordulhat, hogy torz képet lát a környezetéről, a forgalomról. Nem jól méri fel a körülötte lévő dolgok méretét, a közeledő járművek távolságát, sebességét, ráadásul a reakcióidő növekszik, a reflexek pedig tompulnak.

A szóvivő hozzátette, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata éves ellenőrzési terve alapján a magyar rendőrség országos Roadpol akciót tart június 17–20. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt volán mögé ülőket szűrik ki. A szankcióktól való félelem helyett azonban sokkal fontosabb lenne, ha a közlekedőkben tudatosulna az, hogy valójában mekkora veszélynek teszik ki magukat, utasaikat és közlekedő társaikat azzal, ha nem tartják be a szabályokat és ittasan vezetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában