Üzletszerűen

2024.07.04. 11:48

Elloptak készpénzt és használati eszközöket

Üzletszerűen elkövetett lopás két rendbeli bűntette miatt kezdeményezte a Szarvasi Járási Ügyészség egy 59 éves büntetett előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki ismeretlen társaival együtt egyedül élő embereket károsított meg. Elloptak készpénzt és használati eszközöket is.

Papp Gábor

A férfi két társával együtt június 14-én, a délelőtti órákban jelent meg egy 77 éves idős férfi szarvasi tanyájánál, majd mindhárman bementek az ingatlan udvarára, ahol a sértettel a tanya megvásárlásával kapcsolatban beszélgettek. Távozásukkor a férfi egyik társa – annak tudtával – a ház teraszáról a férfi által vezetett személygépkocsihoz vitt egy 52 ezer forint értékű láncfűrészt és egy 87 ezer forint értékű bozótvágót, majd távoztak a helyszínről. A férfi egy társával másnap délután ismét megjelent az idős sértett tanyájánál, a ház teraszáról egy 60 ezer forint értékű 50 literes zománcozott üstöt loptak el, azt berakták az autóba és elhajtottak a helyszínről. A bűncselekmény elkövetése miatt a férfit a Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársai június 16-án gyanúsítottként vonták felelősségre, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy rövid időn belül újabb bűncselekményt kövessen el. Máshonnan elloptak készpénzt is – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

Robber,In,Black,Outfit,And,Gloves,See,In,Opened,Shelf
Fotó: Illusztráció

Elloptak készpénzt is, hatmillió forintot

Június 21-én, a délelőtti órákban szintén két társával együtt megjelentek egy egyedül élő férfinál azzal a szándékkal, hogy a sértettől készpénzt szerezzenek. A férfi bekopogott az ablakon azzal az ürüggyel, hogy befőttes üvegeket gyűjt. A sértett beengedte a lakóházába, és elkezdte összeszedni a befőttes üvegeket a ház különböző pontjairól. Eközben a férfi – kihasználva a sértett figyelmetlenségét – kutatást végzett a lakóházban és az egyik asztal fiókjában 6 millió forint összegű készpénzt talált, amelyet magához vett. Ezt követően a sértett által összegyűjtött befőttes üvegek, valamint az általa eltulajdonított készpénz birtokában távozott az ingatlanból.

Egy hónapra letartóztatták

A férfi esetében a kényszerintézkedés több különös feltétele is fennállt. A járási ügyészség egyrészt azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert tartani lehetett attól, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés ténye és jövőbeli veszélye is megállapítható volt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója, egyetértve a járási ügyészség indítványával, egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában