Gondatlanság

2024.09.09. 12:14

Nem adott elsőbbséget, hármas karambolt okozott

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 59 éves büntetlen előéletű újkígyósi nővel szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet.

Papp Gábor

A nő március 13-án, a reggeli órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Újkígyós lakott területén kívül, a 4431. számú úton Újkígyós felől Gerendás irányába. Haladása során a 4431. és a 4432. számú utak kereszteződésében a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a 4432. számú védett úton Békéscsaba felől Csabaszabadi irányába közlekedő személygépkocsi számára, melynek következtében összeütköztek. Ezt követően a balesettel érintett személygépkocsik a kereszteződésben sodródni kezdtek, majd nekiütköztek egy ott forgalmi okból álló harmadik személygépkocsinak. A baleset során a vétlen autó sofőrje és a harmadik autó egyik utasa 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg ez utóbbi másik utasa és a balesetet okozó terhelt 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Two,Drivers,Arguing,After,Traffic,Accident
Nem adta meg az elsőbbséget Illusztráció: Shutterstock

A nő a cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában