Emberölés gyanúja

2024.09.12. 12:03

Meghalt az öthónapos ikerlány: az apa bántalmazta, akit őrizetbe vettek

Öthónapos ikrekhez kellett mentőt hívni kedden éjjel két különböző alkalommal is Békésen. Információink szerint a kisfiú sírva ébredt, szaggatottan vette a levegőt, a furcsa légvétel miatt szállították kórházba, ahová édesanyja is elkísérte. Később az édesapa jelezte, hogy az ikerlány sincs jól, a gyermek nem lélegzett, a mentők a helyszínre siettek, a gyermek fején és arcán sérülések voltak, és ekkor már semmilyen életjelenséget nem tapasztaltak.

Papp Gábor

Úgy tudjuk, hogy a gyermeket, az ikerlányt több mint 70 percig újraélesztették, kórházba szállították, de csütörtökön hajnalban meghalt. Az előzményekről: az ikrek egyike, a kisfiú kedden éjjel sírva ébredt, szaggatottan vette a levegőt, és a furcsa légzés miatt szállították a békéscsabai gyermekosztályi részlegre, majd onnan másnap Gyulára. A gyermek tünetmentes, jobban van, de több vizsgálatot is elvégeznek a biztonság kedvéért.

ikerlány, bántalmazás, tragédia, Békés
A történtek miatt a rendőrök előállították a gyermek édesapját, az ikerlány csütörtökön hajnalban elhunyt. Forrás: shutterstock

A fiúcska kórházba szállítása után nem sokkal telefonált a kórháznak a kislánnyal otthon marad apuka, hogy a gyermek nincs jól, videót is küldött, amelyek egyikén a kislány már nem lélegzett. A mentők és szakorvos is a helyszínre ment. Életjelenséget nem tapasztaltak, a férfi azt mondta, hogy az ágyról esett le. A kislány fején és arcán sérülések voltak. Elkezdték az újraélesztést, és mintegy 70 perc után jártak eredménnyel. A gyermeket kritikus állapotban szállították kórházba, az intenzív osztályra. Csütörtök hajnalra azonban szervezete feladta a küzdelmet.

Az ikerlány sérülései nem származhattak abból, hogy leesett

Az egészségügyi szakemberek úgy ítélték meg, hogy a kislány sérülései nem származhattak abból, hogy leesett az ágyról, és kedden hivatalból jelentették a történteket a rendőrségnek.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben arról adott tájékoztatást, hogy a mentőszolgálat kedden 23 óra 30 perc körül egy életveszélyes állapotban lévő csecsemőt szállított kórházba, aki később kórházban elhunyt. A történtek miatt a rendőrök előállították a gyermek édesapját, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy bántalmazta a csecsemőt. A férfit őrizetbe vették és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntett gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában