Összefogás

Tegnap, 13:56

Megtalálták az eltűnt nénit Gyulán

A rendőrök és a helyiek összefogásának köszönhetően találták meg azt a 74 éves nőt, aki eltűnt kedden Gyulán – ismertették a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Licska Balázs

A 74 éves nő 15 óra körül indult el otthonról, miután kiengedte az udvarra az állatait. A lánya tett bejelentést a rendőrségen. Ijedségét, aggodalmát fokozta, hogy az édesanyja gyógyszereket szed, és térben, időben nehezen tájékozódik. A bejelentéssel egy időben a Facebookon ugyancsak segítséget kért, így a rendőrök mellett sokan bekapcsolódtak a keresésébe – ismertették. Folyamatosan mentek a jelzések arról, hogy éppen hol látták a 74 éves nőt, így a rendőrök egy része ezeket az információkat ellenőrizte.

Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Az összefogás végül sikert hozott, a nénit 20 óra 30 perc körül a rendőrök épségben megtalálták Gyulán.

Jó tudni, hogy sokan szívükön viselik más ember sorsát, és ismeretlenül is azonnal a segítségére sietnek – hangsúlyozták a rendőrségen. Felhívták a figyelmet arra, miszerint időnként előfordul, hogy az utcán rosszul lesznek, kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek emberek. Van, hogy a rendőrök veszik ezt észre, de szerencsére többször előfordult, hogy bejelentést kaptak hasonló esetről. Azok, akik nem mennek el a rászorulók mellett, akár életet is menthetnek. Kiemelték: a 112-es segélyhívót bármikor lehet hívni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában