Konferencia

2024.09.12. 14:05

Gyermekvédelmi szakemberek tanácskoztak a rendőrségen

Gyermekvédelemben érintett szakembereknek szervezett konferenciát szerdán a Békéscsabai Rendőrkapitányság – ismertették a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Gyermekvédelemben érintett szakembereknek ültek egy asztalhoz Békéscsabán, a rendőrségen. Fotó: Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala

Mint írták, a tanácskozáson részt vettek többek között a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a Békéscsabai Járási Hivatal gyámügyi osztálya, valamint a Békés vármegyei területi gyermekvédelmi szakszolgálat képviselői is. Mellettük olyan szakemberek kaptak meghívást a konferenciára, akik a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén intézkednek és eljárnak.

A rendőrség vezetői közül dr. Kis Péter rendőr ezredes, a vármegyei rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Jánosi Péter rendőr ezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője, Szabó Sándor rendőr őrnagy, bűnügyi osztályvezető és Ambrus Anna rendőr alezredes, vizsgálati osztályvezető volt jelen, mellettük pedig bűnügyi szakterületen dolgozó kollégák vettek részt az egyeztetésben, tapasztalatcserében. 

A találkozó célja az volt, hogy a gyermekek védelme érdekében erősítsék a közvetlen kapcsolattartást, és így adott esetben tovább növeljék a hatékony és gyors reagálást – ismertették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában