Vádemelés

2024.09.12. 17:23

Jó befektetésnek tűnt: félmillió forintot csalt ki a nő a férfitől

Közel 500 ezer forintot csalt ki egy mezőberényi férfitől az a 27 éves kecskeméti nő, aki ellen most csalás miatt emeltek vádat a Békési Járási Ügyészségen. A vádlott próbára bocsátásra számíthat.

Licska Balázs

A férfi tavaly áprilisban egy szexuális chatoldalon ismerkedett meg a nővel, akivel aztán online csatornákon és telefonon beszélgetett. A nő májusban azzal a hazugsággal kért pénzt a férfitől, hogy rendelkezik egy rövid lejáratú befektetéssel; és ahhoz, hogy a befektetését és annak hozamát megkaphassa, ki kell egészítenie további tőkével, de nincs pénze a többlet befizetéshez. 

Hands,Holding,Credit,Card,And,Using,Laptop.,Online,Shopping
A férfi több részletben közel félmillió forintot utalt át a nőnek
Forrás: Shutterstock

Azt mondta a férfinak, hogy ha kiegészíti az általa befektetett tőkét, akkor a férfi nemcsak az átutalt összeget kapja vissza, hanem a hozamból is részesedik. A férfi azt gondolva, hogy mindez igaz, és hogy a nő befektetéséhez hozzájárulva a pénzösszeg és annak hozama is megtérül, május 9. és 19. között több részletben összesen 469 ezer forintot utalt át a nőnek.

A nő igazából semmilyen valós pénzügyi befektetéssel nem rendelkezett, és nem is állt szándékában visszafizetni a férfi számára a pénzt. A nő csak meg akarta téveszteni a férfit, készpénzhez szeretett volna jutni – ismertették a vármegyei főügyészségen, hozzáfűzve: a bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során nem térült meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában