Börtönbüntetés

2 órája

Több ezer eurót kereshetett volna az embercsempészés miatt elítélt romániai nő

Rekordgyorsasággal állította a Battonyai Járásbíróság elé a Battonyai Járási Ügyészség azt a 36 éves romániai nőt, aki három szírnek nyújtott segítséget abban, hogy Dombegyház környékén, a zöldhatáron, illegálisan léphessék át a magyar-román határt. A Battonyai Járásbíróság a tette másnapján el is ítélte embercsempészés miatt a nőt.

Licska Balázs

A romániai nő október 1-jén felvett Temesváron három szírt, és őket a magyar-román határ közelébe vitte. Az utasok kiszálltak a járműből, és a határt illegálisan, a zöldhatáron át lépték át úgy, hogy arról a nő is tudott – ismertették az embercsempészéssel kapcsolatos ügyet a vármegyei főügyészségen.

Embercsempészés
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték embercsempészés miatt a romániai nőt, aki három szírt szállított Dombegyháznál. Illusztráció: Shutterstock

A nő is átjött a határon, és később egy ismeretlen által megadott helyadatok alapján a migránsokat Dombegyház térségében, a Dorobánci úton felvette járgányába, majd tovább indult velük az ország közepe felé. 

Előállították a romániai nőt és a három szírt

Nem jutott messzire. A battonyai határrendészeti kirendeltség járőrei ugyanis nem sokkal ezt követően ellenőrizték a nő által vezetett autót. Az utasok nem tudták igazolni a személyazonosságukat és azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak az országban, ezért a sofőrt és az utasokat is előállították. 

A migránsok vagy rokonaik az utaztatásért cserébe különböző – 2 ezer és 6 ezer euró közötti – összegeket fizettek volna az embercsempészeknek, a pénzből a nő is kapott volna.

Embercsempészés miatt börtönbüntetésre ítélték a sofőrt

A Battonyai Járásbíróság a nőt – négy év próbaidőre felfüggesztve – két év börtönbüntetésre ítélte, valamint két évre kiutasította Magyarország területéről. Emellett elkobozta tőle azt a mobiltelefont, amellyel a megbízóival tartotta a kapcsolatot. Az ítélet jogerős – közölték a vármegyei főügyészségen.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában