Vádemelés

1 órája

Öt autót kötöttek el és fosztottak ki a fiatalok

Jármű önkényes elvétele és lopás miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy jelenleg 17 éves és 18 éves fiú ellen. A gyomaendrődi fiatalok nem egészen két nap leforgása alatt öt autót kötöttek el és fosztottak ki – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen. Közérdekű munkára ítélhetik a vádlottakat.

Licska Balázs

A két barát 2023 szilveszterén kitalálták, hogy autókat kötnek el. Ráadásul azért, hogy pénzhez is jussanak, az elkötött autókból több esetben különböző értéktárgyakat is elvittek. Emellett lezáratlan kocsikat kifejezetten azért nyitottak ki és kutattak át, hogy azokból értékkel bíró tárgyakat vegyenek el. A gyomaendrődi fiatalok fosztogató sorozatának az vetett véget, hogy január 2-án elfogták őket

Gyomaendrőd, autó,feltörés,lopás
Öt autót kötöttek el és fosztottak ki a gyomaendrődi fiatalok
Forrás: Shutterstock

Az elkötött autókkal felváltva furikáztak Gyomaendrődön

A vádlottak az egymás után elkötött autókkal Gyomaendrődön kocsikáztak, azokat felváltva vezették, majd közterületen hátrahagyták őket. Az egyik autóval az egyik fiú Gyomaendrőd külterületén, a Fűzfás-zugi holtág és a Hármas-Körös árvízvédelmi töltésének közelében egy vízelvezető árokba hajtott. A jármű elakadt, ebben az autóban 170 ezer forintos kár keletkezett. A fiatalok magukkal vitték az autók slusszkulcsait, de ezen felül az egyik kocsiból iratokkal teli pénztárcát is elvittek, benne 47 ezer forint készpénzzel, illetve egy 10 ezer forintos fülhallgatót.

Közérdekű munkára ítélhetik a gyomaendrődi fiatalokat

A Gyulai Járási Ügyészségen azt indítványozták, hogy a bíróság a vádlottakat tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésében közérdekű munkára kötelezze, illetve fejenként 55 ezer forint erejéig rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást is.

Kötelesek a meghatározott munkát elvégezni

A Békés Vármegyei Főügyészségen a közérdekű munkáról általánosságban közölték, hogy azt az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha ezt önhibájából nem teszi meg, akkor a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában