Kábítószer-kereskedelem

2 órája

Kristálymetet adott el a vésztői férfi, és maga is drogozott

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 25 éves, büntetlen előéletű, vésztői férfival szemben, aki lakásán árulta a drogot. A ügyészség az elkövetővel történt egyezségkötést követően benyújtott vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Nyemcsok László

Forrás: shutterstock

A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a bűncselekménnyel elért haszon – közel 950 ezer forint – erejéig vagyonelkobzást rendeljen el a férfival szemben. A férfi a 2023 júliusát megelőző 3-4 hónapban különböző embereknek rendszeresen klofedron hatóanyag-tartalmú, az interneten kristálymet néven árult, kábítószernek minősülő, bódító hatású anyagot értékesített. A férfi a legtöbb vásárlóval üzenetben egyeztetett, majd miután a vevők a lakásán felkeresték őt, az igényelt mennyiséget grammonként csomagolva adta át nekik 10 ezer Ft/gramm áron. A vádlott – aki maga is fogyasztott a kábítószerből – legalább kilenc fogyasztót szolgált ki kristállyal ezen időszak alatt, és egy férfinak marihuánát adott el. Tevékenységéből közel 950 ezer forint bevételre tett szert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában