Vádemelés

3 órája

Leitatta és megerőszakolta a 61 éves nőt a kaszaperi férfi

Más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 69 éves, büntetett előéletű kaszaperi férfival szemben, aki egy 61 éves nőt erőszakolt meg. Akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva lefektette a nőt a ház egyik szobájában és megerőszakolta őt.

dr. Nagy Szilvia

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták: a férfi, aki megerőszakolta a nőt, falubeliek, egymás ismerősei. A nő és az unokahúga január 11-én, a délelőtti órákban takarítani ment a férfi kaszaperi házába. A nő terápiás célból rendszeresen vényköteles nyugtatót szed, amelynek előírt dózisát aznap reggel is bevette. A férfi házipálinkával kínálta, amelyet a nő elfogadott; takarítás közben legkevesebb négy feles pohárral fogyasztott el.

leittatta, megerőszakolta
Csattant a bilincs a 61 éves férfi kezén, aki leitatta és megerőszakolta a nőt. Forrás: shutterstock

Kihasználta az állapotát és megerőszakolta

Kora délután, a takarítás befejeztével az unokahúg távozott, ám a már erősen ittas állapotban lévő rokona maradt és folytatta az italozást a férfivel. Csaknem öt deciliter pálinkát gurított le, erősen ittas állapotba került. A nyugtató és az alkohol együttes hatása végül öntudatlan állapotot eredményezett. A férfi akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva lefektette a nőt a ház egyik szobájában. Levette róla nadrágját, az alsóneműjét, ágyra fektette és megerőszakolta.

A Battonyai Járási Ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a 69 éves, büntetett előéletű kaszaperi férfival szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában