Letartóztatás

2 órája

Meg akarta vakítani az exét

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 50 éves, többszörösen büntetett előéletű orosházi férfi letartóztatását. Az illető azzal fenyegette a szerelmét, aki elhagyta, hogy megvakítja. Még egy pisztoly is előkerült.

dr. Nagy Szilvia

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a férfi és szomszédasszonya között korábban szerelmi viszony volt. A szakítás miatt a férfi megharagudott, és október elején egy ismerőskereső közösségi portálon közzétett élő videóban, valamint személyesen is megfenyegette a nőt. Esetenként agresszív módon azzal riogatta, hogy megvakítja. A férfi, hogy elszántságát demonstrálja, az üzenetekhez fényképfelvételeket mellékelt, melyeken pisztolynak látszó tárgyat tartott a kezében. Erőszakos cselekménye, valamint a maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel fenyegetése a nőben komoly félelmet keltett.

megvakítja, fenyegette, exét
 A férfi személyesen is megfenyegette a nőt azzal, hogy megvakítja. 
Fotó: Illusztráció/ Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen hangsúlyozták, a férfival szemben a letartóztatás két különös feltétele is fennállt; egyrészt tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülve a büntetőeljárásban résztvevő személyeket befolyásolja, megfélemlíti, a bizonyítás eredményének meghiúsítására törekszik, esetleg megismétli a bűncselekményt. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve ezért egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában