Békéscsaba

2 órája

Trafiboxot telepítenek a Dobozi útra

Immár kijelölték a pontos helyszínt, a forrás rendelkezésre áll, tehát hamarosan elindulhat egy újabb trafibox létesítése Békéscsabán. A Lencsési út és a jaminai Kolozsvári utca után most a Dobozi út azon szakaszára telepítenek trafiboxot, ahol 60 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség – jelentette be Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

A városi közgyűlés év elején döntött arról, hogy úgynevezett trafiboxot – azaz egy olyan dobozt, amelybe a rendőrök mobil sebességmérő készüléket helyezhetnek el – telepítenek a Dobozi útra. 

trafibox, Dobozi út, Békéscsaba
Trafiboxot helyeznek ki a Dobozi útra, ez lesz a harmadik doboz Békéscsabán. Illusztráció: MW

Kijelölték az újabb trafibox helyszínét a Dobozi úton

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy kijelölték a helyszínt, a Dobozi út körforgalom és kanyar közötti szakaszán helyezik ki, ahol 60 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség. A forrás is rendelkezésre áll, tehát hamarosan elindulhat a kivitelezés.

A Lencsésin és Jaminában működik, követik a szabályokat az autósok

Hozzátette: a Lencsési úton, a kanyarnál, valamint Jaminában, a Kolozsvári úton, a Jézus Szíve templomnál korábban telepítettek egy-egy trafiboxot, és szerinte a dobozok kintléte hat az autósokra, akik tudatosan, a szabályokat betartva közlekednek ezeken a szakaszokon. Az önkormányzat szeretne egy további trafiboxot telepíteni. A helyszín nem dőlt el, mivel mérlegelni kell a forgalmat, azt, hogy a szakaszon sokan száguldoznak-e.

A balesetek egy része a gyorshajtásra vezethető vissza

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy egyre több az autó Békéscsabán, sokan sietősen közlekednek, miközben a bekövetkezett személysérüléses balesetek nagy részére a gyorshajtás vezethető vissza. Az önkormányzat elkötelezett, hogy segítse a rendőrséget a balesetek megelőzésben, a közlekedés biztonságának erősítésében.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában