Csabacsűd

2018.12.02. 10:19

A hideg mellé jön a tüzelőanyag is

A napokban 467 mázsa barnaszenet osztanak ki a településen, amelyre csaknem 1,5 millió forint támogatást kaptak – tájékoztatott Molnár József, Csabacsűd polgármestere.

B. A.

– A jövedelmi viszonyok alapján 82 jogosult között osztjuk ki a barnaszenet. Ebből 33 egyedül élő, 49 családban élő lakos juthat téli tüzelőhöz. A támogatási összeg mellé az önkormányzat 600 ezer forintot biztosított önerőre és szállítási költségekre – fogalmazott Molnár József.

Dankó Béla, a körzet országgyűlési képviselője elmondta, a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag vásárlására irányuló pályázaton 2320 önkormányzat nyert 5,5 milliárd forint összértékben. Nekik 2019. február 15-éig kell kiszállítaniuk a tüzelőanyagot a háztartásokba.

– Ebből Békés megyében ez évben összesen 55 település több mint 140 millió forint értékben nyert tüzelőanyagot, amelyből Békés megye 2. számú választókerületében 12 település összesen 26 millió forint támogatáshoz jutott, így segítve a lakosokat a fűtési szezonban – hangsúlyozta Dankó Béla.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában