2019.08.20. 12:30
Végre kiderülhetett milyen is az ország leginnovatívabb cukormentes tortája
A július végi eredményhirdetést követően sokak számára elérkezett a várva várt pillanat, így hétfőn illetve kedden végre meg lehetett ízlelni az ország leginnovatívabbnak kikiáltott cukormentes tortáját a Tímár Panzióban.
A Körös-menti Egres elnevezésű finomság elkövetéséért a gyomaendrődi Mészáros Györgyi a felelős, a megvalósításban pedig Tímár Attila mesterszakács segédkezett.
– Egy üdítően habkönnyű mámorító finomság a nyárban – így fogalmazott az elsőként kóstolók egyike, aki azon félszáz ember közé tartozott, kik a nyitást követően vittek a tortaszeletből. Sietni is kellett hiszen az első napra bekészített, mintegy 225 szelet sütemény hamar elfogyott, de kedden újra feltöltötték a hűtőket.
Az egressel, gyömbérrel, naranccsal, citrommal, lime-mal ízesített finomság, joghurtos vaníliás bodza moussal igazi különlegességnek számít, de ami a legfontosabb, hogy cukor hozzáadása nélkül készült, ráadásként pedig gluténmentes is. Aki pedig lemaradt volna se bánkódjék, hiszen az ünnepek után az egyik helyi cukrászda állandó kínálata lesz.